Shakerinspirerade kök i massivt trä

I våra shakerinspirerade kök förenas tradition med nytänkande i design och utformning. Ett ARK-kök håller hög hantverksmässig kvalitét och vi använder genomgående massiva trästommar och handmålar alla luckor och lådfronter med linoljefärg. Våra produkter är noggrant tillverkade och ytbehandlade för ett perfekt slutresultat.

Köken


Köken tillverkas i ett antal enheter som lätt kan anpassas för dina speciella önskemål. På vår hemsida kan du hitta uppgifter om de olika modulerna som mått, ytbehandling, val av hoar, bänkskivor och pris. Färgen väljer du helt fritt från vår leverantörs sortiment av linoljefärg.

Enheterna är monterade när de levereras och därför går det både lätt och snabbt att få köket på plats. Att köken tillverkas och levereras i färdiga moduler betyder inte att du är hänvisad till tråkiga passbitar för att kökspusslet ska gå ihop. Genom direktkontakt med våra snickare löser vi detta med specialtillverkade enheter eller detaljer. Detta är en av fördelarna och styrkan i att vara ett småskaligt personligt snickeri.

Vad är Shaker?

Ett typiskt shaker-kök är stilrent, avskalat och rustikt samt präglas av höga krav på konstnärlig design och hantverkverksmässig kvalitet. Stilen uppstod i England i slutet av 1700-talet och härstammar från en rörelse där medlemmarna från början var kväkare. De tog med sig många av rörelsens tankegångar som enkelhet, arbetsmoral och människans perfektion. Eftersom de förföljdes i sitt hemland flyttade de till USA och blev en amerikansk rörelse. Idag saknar rörelsen religiös betydelse men som inredningsstil blomstrar den fortfarande.

Medlemmarna var kända som arbetssamma och duktiga möbelsnickare och uppskattades för sitt trähantverk. Shakerstilen är snickeri av högsta klass och kvalitet, där funktionen är det väsentliga. Det är stilrena snickerier utan onödig utsmyckning. Man använde naturliga växtfärger och färgen ska vara matt snarare än glansig. Ett kök i shakerstil har ramluckor i trä utan krusiduller.

[contact-form-7 404 "Not Found"]